Вашата церемония в 3 стъпки

Разговор и среща

- Здравейте! -

 Вие се занимавате с изнесени церемонии, нали така?
Почти винаги, голямото предизвикателство започва по описания начин.
Първият разговор по телефона е такъв, който може да продължи няколко минути, може и  час. И основното, за което става дума е датата и моята възможност. И ако двете неща се покриват, започва да става интересно...
В този разговор, не провеждам консултация по телефона, но с охота и радост съм готова да сътруднича и да отговоря на въпросите, около организацията на церемонията и сватбата.


Повече от всичко това, се случва на среща, на която обсъждаме обстойно нещата.

За мен е важно да изляза от срещата ни с разбирането, каква церемония за вас си представяте вие. За Вас - да усетите, че аз съм Вашият Водещ.

 

Сценарий

За мен е важно да разбера, каква церемония си представяте самите Вие. Какво и колко, бихте искали да споделим. Какъв ще бъде стилът на церемонията - дали ще търсим забавни моменти, или ще заложим на по-елегантни рамки. Или пък нещо тотално различно от общо приетото... 

За мен, колкото по-индивидуален е един изнесен ритуал/церемония, толкова по-добре! 
И малко факти в подкрепа на това, за което пиша :
Това, което чувам, най-често е свързано с емоцията на двойката - или да не бъде много емоционално, или да е изключително емоционално... 
Знайте, че 20-те минути време за вашата церемония, не могат да бъдат режисирани на 100%. Тези емоции, са част от неповторими моменти, което аз наричам "чарът на церемонията".


 

Церемонията

Какво трябва да притежава един Церемониален Водещ, за да бъде посланик на чувствата и емоциите ви, в неповторим ден като сватбения ден?
 Осанка, глас, емоция, опит - Да! Задължително!
 На първо място, трябва да познава историята на своите Младоженци.

 Истински трогателна церемония, може да очаквате само от Водещ със собствен стил на поведение и присъствие. От там идват неподправените емоции и онази празнична, и тържествена атмосфера, в един от най - ключовите етапи от сватбата.
Аз лично, смятам че, сценарий, при който Водещ подменя само имената на главните действащи лица, трябва да остане в историята.
Красноречиви и добре звучащи приказки, няма да докоснат, така както подобава в този момент.
Неподходящо избрана музика, също може да разводни атмосферата... И още, и още незначителни на пръв поглед детайли.
... Защото има значение как ще си кажете "ДА"...

Сватбената вечер в 3 стъпки

Тайминг и програма

Намираме се в ключов етап от подготовката на сватбеното тържество. Изготвянето на тайминг, наред с компонентите, които ще присъстват в програмата, не е толкова голямо предизвикателство, но изисква компетенция и опит. 

Тържествено посрещане

Тържественото посрещане е първият главен ритуал, с който посрещаме Младоженците, заедно с техните свидетели. В духа на традицията, това е моментът, в който обикновено при мен на бяло платно, присъстват и родителите. 

Освен захранването с погача - залък с мед и сол, тук присъстват и семейният огън, менчето с бяло и червено цвете, жито и железни монети като символ на плодородие и дълъг съвместен живот. Всичко това завършва с обща Наздравица между Младоженците и техните Свидетели (Кумове).

 След тази емоция в духа на традицията, сватбената вечер е  напълно открита.

Ритуали и традиции

Както не спирам да съветвам всеки път...

- Колкото по-изчистена от ритуали и допълнителни игри е вашата вечер, толкова повече ще се забавлявате Вие и Вашите гости. -

Разбира се, това е по моему...

Обсъдете с Вашият сватбен Водещ или Организатор/ДЖ ритуали, игри и традиции, които бихте искали да включите в програмата. 

Накрая, за да сте сигурни, че всичко ще протече гладко, обсъдете само помежду си, дали всъщност имате желаният облик на сценария, по който би трябвало да протече един от най-вълнуващите дни в живота Ви.  

Телефон

+359 877 36 00 22

E-mail

weddingofficiantbulgaria@gmail.com

Партньорите, които ви препоръчвам