Сватбената вечер с мен

Програма

Програмата за сватбената вечер е компонент, който би трябвало да бъде изготвен от вашият сватбен Организатор/Координатор, Водещ или ДЖ, предвид организацията, стилът на сватбата и желанията, които имате. По-нататък, тя следва да бъде подравнена с всеки от тях, за да бъде процесът напълно завършен. Ако нямате сватбен Координатор, то отделните ритуали, се уточняват с вашият Водещ на първо място и последствие с ДЖ, или пък само ДЖ, ако нямате Водещ. Моят съвет:

Провокирайте смело човекът, който ще изготвя програмата, относно всички детайли, които ви вълнуват, за да имате в крайна сметка гъвкав и концептуално изчистен сценарий на програма.

Ако имате нужда от повече съвети, идеи или искате моето мнение и предложение, бих се радвала да ги обсъдим!

 

Традиции

Традиционно посрещане - първият ритуал, който следва да отвори официалната вечеря. Тук се позоваваме на изконната прадиция - двойката да бъде захранена по стар български обичай с пита, сол и мед. Следват предаване на семеен огън, менче и наздравица с Официалните свидетели(Кумове). Компонентите на посрещането могат да бъдат променяни, според вашите предпочитания.

Ритуали

Добре подбраните ритуали по време на вечерта са тези, които оформят облика на сватбата. Ако церемонията е душата на сватбата, то програмата за вечерта е сърцето на сватбата. И тук, ще ви посъветвам - не претоварвайте сватбената вечер с много на брой ритуали, тъй като обикновено, гостите се превръщат повече в зрители, отколкото в участници на вашият ден!